У Франківську урочисто відкрили фестиваль «Коляда на Майзлях»

Читай також

  • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
  • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
  • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
        • У Франківську урочисто відкрили фестиваль «Коляда на Майзлях»

          Гостями цьогорічного фестивалю стануть колективи з Румунії, Польщі та країн Прибалтики.

          8 січня, в Івано-Франківську після Архієрейської Літургії, яку звершив Ариєпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, в храмі Царя Христа відбулось урочисте відкриття ІХ Різдвяного фестивалю «Коляда на Майзлях».

          На Архієрейській Божественній Літургії разом із Владикою молилися отці Чину святого Василія Великого, а також велика кількість містян та гостей обласного центру, які приїхали не лише з різних куточків Прикарпаття, а й з цілої України і, навіть, з інших країн. Зокрема, гостями цьогорічного фестивалю стануть колективи з Румунії, Польщі та країн Прибалтики.

          Мета фестивалю – відродження багатогранної духовної спадщини нашого краю в часі святкування Різдва Христового; відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, коляд, щедрівок;  розвиток духовного вокально-хорового мистецтва; обмін творчими досягненнями мистецьких колективів.

          Цьогорічний фестиваль об’єднав не тільки різні куточки України і закордону, а й різні конфесії і віросповідання. За його словами, щороку «Коляда на Майзлях» набирає обертів, тож дуже приємно, що це свято відбувається саме на Прикарпатті, – владика Володтмир Війтишин.

          Загалом на цьогорічному фестивалі виступатимуть орекстри, ансамблі, хори з різних куточків Прикарпаття, Львівщини, Тернопільщини та Одещини. Також будуть колективи з Рівного, Хмельницького, Харкова, Києва, Волновахи, Попасної та Кривого Рогу.

           ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

          Серед «родзинок» Коляди на Майзлях слід виокремити запланований виступ гуцульського колективу, який покаже особливості коляди в горах. Особливими гостями свята стане вокальна формація «Піккардійська Терція» зі Львова, виступ яких франківчани матиму можливість почути у суботу, 13 січня.

          Зазначимо також, що 13 січня о 14:30 год. Від пам’ятника Івану Франку до Вічевого майдану пройде святкова хода з колядою, на яку організатори сердечно запрошують всіх бажаючих містян на гостей Прикарпаття.

          Триватиме дійство до 14 січня. А вже у неділю, на свято Василія Великого фестиваль завершиться гала-концертом.

          Фото: Богдан Досюк

          Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

          Читай також

        • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
        • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
        • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.